Bullet Journal Future Log Blog

Bullet Journal Future Log

Bullet Journal Future Log BlogDe eerste pagina’s van een bullet journal, worden vaak gebruikt voor een future log. Hierdoor kun je in één oogopslag zien wat je gedurende het jaar aan afspraken of notities hebt staan.

Een future log is een belangrijk overzicht om op te nemen in je bullet journal, omdat dit boekje natuurlijk helemaal leeg is wanneer je het gaat gebruiken. Het is niet zoals met een ‘gewone agenda’ dat je even 4 maanden vooruit kunt bladeren, want dat moet je nog opstellen. Vanuit een future log kun je eenvoudig je monthly spreads opzetten.

Al die termen in de bullet journal wereld heb ik voor je samengevat en vertaald. Dit handige overzicht kun je hier gratis downloaden of bekijken.

Table of Contents

Iedereen gebruikt een journal op zijn eigen manier en voor hun eigen doel. Naast dat je een bullet journal gewoon privé gebruikt, kun je het ook voor je werk gebruiken of misschien studeer je nog.

Een future log voor persoonlijk gebruik

Wanneer je een journal alleen voor je privé zaken gebruikt, is een future log ook handig om op te zetten. Je kunt zo snel bekijken welke verjaardagen er aankomen, hoe de schoolvakanties vallen, wanneer jij vakantie hebt of bijvoorbeeld een tandarts afspraak die vaak een half jaar vooruit wordt gepland.

Het future log kun je niet alleen gebruiken om je afspraken en verjaardagen in de toekomst vast te leggen, maar zeker ook voor het verwerken van je doelen. De mijlpalen van je doelen kun je markeren. Bijvoorbeeld: op datum x wil ik € 500 hebben gespaard of wil ik 20 push-ups kunnen volbrengen. Zo kun je gericht aan je doelen werken. De kleinere stappen die bij het halen van deze doelen horen, kun je verwerken in je monthly / weekly of daily.

Ryder Carroll, de bedenker van het originele Bullet Journal, legt het gebruik van een future log goed uit op zijn website.

Een future log voor studenten

Ben je nog studerende? Een future log is dan uitermate geschikt om al je toets momenten op te nemen. De zelfstudie weken, de feedback data of wanneer een essay moet zijn ingeleverd etc. En natuurlijk de leukere dingen van het studentenleven, de vakantieweken 🙂

Een future log voor je werk

Als je een bullet journal voor je werk gebruikt, mag een future log niet ontbreken. Of je nu in loondienst werkt of als ondernemer aan de slag bent, er zullen altijd afspraken in de toekomst moeten worden vastgelegd. Vergaderingen, conferenties, beurzen etc.

Belangrijk om te weten

Een future log wordt niet gebruikt ter vervanging van een volledige agenda. Zoals ik hierboven heb uitgelegd bij het verwerken van mijlpalen in je future log, worden dagelijkse taken als to-do’s, en wekelijks terugkerende zaken, niet opgenomen in je future log. Het future log is er alleen voor om dingen bij te houden die pas over een tijdje plaatsvinden en nu dus nog niet kunnen worden genoteerd in de betreffende maand.

5 Future log ideeën voor jouw bullet journal

Minimalistisch Future Log

Bron: @lovexreading

Kleurrijk Future Log

Bron: @deepikajournals

Future Log Vak indeling

Bron: @hobbiesdalua

Verticaal Future Log

Bron: @quoththecrowplans

De Alastair Methode Als Future Log

Bron: @beautifulgreymouse

De Alastair methode in het kort

Elke kolom staat voor een maand. Je zet een puntje in de kolom van de betreffende maand en in de regel erachter noteer je de datum en het onderwerp. Je hoeft geen ruimte te reserveren voor een maand. Je noteert de afspraak of iets dergelijks op het moment dat het zich voordoet om te worden genoteerd. Wanneer je de uiteindelijk maandelijkse spread gaat opzetten, loop je alle puntjes in de betreffende maand kolom langs. Stel, ik wil de mei monthly opzetten, dan zie ik in de kolom van mei waar de puntjes staan en de onderwerp regels erachter geven aan wat het betreft, een actie, een afspraak of bijvoorbeeld een verjaardag.

Voordat je een future log opzet

Het is een goed idee om eerst te bedenken wat je wilt opnemen in je future log, voordat je meteen aan de slag gaat met het intekenen. In mijn future log noteer ik verjaardagen, afspraken bij de tandarts, ortho, ziekenhuis, trouwdagen en de vrije dagen van man en kinderen. Tevens zet ik een symbooltje bij de dag dat het salaris wordt uitbetaald.

Verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt uitpakken met stickers, waterverf, markers enzovoort of je houdt het lekker minimalistisch. Gewoon to the point. Ik gebruik in mijn huidige journal de Alastair methode als future log. In mijn volgende bullet journal zet ik weer een future log op in blokken. Ik merk met de Alastair methode dat ik ruimte te kort kom.

Wat je niet mag vergeten

Hoe je jouw journal ook inricht, de volgorde, de spreads die je toepast of opneemt, de kleurstelling, super gedetailleerd of juist heel minimalistisch, het maakt niet uit. Het is JOUW journal. Zoals ik al vaker heb geschreven, hier op mijn blog, maar ook in de Facebook groepen waaraan ik deelneem, het journal dient jou en niet andersom!

Je hoeft je journal met niemand te delen, het is van jou. Heb je een tijdje niets gedaan met je journal, ook prima! Dan heb je het niet nodig gehad of er niet de energie voor gehad, whatever. Dat is OK. Ik laat mijn journal zien, omdat ik graag inspiratie bied voor de journal community. Maar er zijn zeker ook spreads die ik aan niemand laat zien, omdat ik ze veel te persoonlijk vind.

Jouw spread op mijn blog?

Zou je jouw journal spread terug willen zien in een blog post of in mijn Insta stories? Stuur me een bericht via esther@beautifulgreymouse.com. Vergeet niet je Insta handle te vermelden, zodat ik je kan taggen in een post. Pin gerust mijn foto’s op jouw Pinterest bord en natuurlijk ben je super welkom als volger op de diverse social media platformen. Ik ben overal te vinden onder @beautifulgreymouse, behalve op Twitter, daarvoor was mijn naam te lang 😉 Dat is @beautifugreym

Een creatieve groet,

Esther Verdonk blogt in het Nederlands en Engels over planner zaken

Geen bericht meer missen?
Je weet wat te doen 👇💚

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL