Nederlands Bullet Journal Planner Blog Wie Is Beautifulgreymouse
Planner ochtendroutine habit tracker maar eerst koffie

Dit Is Hoe Ik Mijn Dag Begin, Hoe Begin Jij Jouw Dag?

Gepost 12 mei 2018 door Esther

Ik ben iemand die regelmaat en structuur nodig heeft, zo begin ik mijn dag

Er zijn mensen die de dagen doorkomen zonder enige vorm van structuur, maar dat is duidelijk niet mijn ding. De volgende 4 routines pas ik elke dag toe. Natuurlijk doe ik meer dan deze 4 dingen, maar de hieronder beschreven punten zijn zeker onderdeel van elke ochtend. Een kleine note … wanneer ik kan natuurlijk. Je weet nooit wat het leven in petto heeft voor je.

#1 Ik kijk niet op mijn telefoon voordat iedereen naar school of het werk is

Ik neem tegenwoordig mijn telefoon ook niet meer mee naar de slaapkamer. De eerste momenten dat ik wakker ben, wil ik alleen zijn met mijn gedachten. Wanneer ik ben opgestaan en punt 2 heb gedaan, is het tijd voor het gezin. Ik wil er bewust zijn voor mijn dochters en man, zodat we samen aan de nieuwe dag kunnen beginnen.


#2 Mijn bed opmaken

(de video moet je echt even bekijken)
Of het nu komt door mijn militaire achtergrond of niet, maar ik moet elke morgen mijn bed opmaken. Dat geeft me een goed gevoel. De Navy Seal Admiraal McRaven legt het perfect uit in deze 1:42 minuut durende video waarom het goed is om je bed elke ochtend op te maken.

#3 Focus op mijn dag

Elke ochtend pak ik mijn Bullet Journal en neem ik de dag en indien nodig de week door. Het is mijn ‘harde schijf’ en zorgt ervoor dat ik zaken niet vergeet.

#4 Licht therapie

Ik ben een winter persoon. Ik hou van de lange donkere dagen en de kou. Don’t shoot me .. ik kan het niet helpen. Ik heb het blijkbaar van mijn moeder geërfd. Ondanks dat ik van deze seizoenen houd, merk ik dat ik licht te kort kom. Het is daarom dat ik mijn Litebook Edge gebruik. Het heeft een positieve invloed op mijn biologische klok en het verbetert mijn slaap.

Dat was het dan, mijn 4 dagelijkse routines. Zou je jouw ochtend routine willen delen? Ik ben erg benieuwd naar jou en hoe jij je dag start.

Meld je aan voor onze mailinglijst

Dat vinden we leuk! Wij houden ook niet van spam.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL