De pinterest barcode uitgelegd

Hoe Werkt De Pinterest Barcode

Ik vind Pinterest helemaal geweldig, jij? Het is voor mij heel belangrijk om een tijdsblok te plannen voor Pinterest en me hieraan te houden, want ik klik zo een paar uur weg als ik mezelf niet tegenhoud. Het is een mega grote inspiratie bron voor van alles en nog wat. Mijn creatieve hart gaat er altijd sneller van kloppen. Maar wist je dat je voor Pinterest ook een barcode kunt aanmaken? Lees verder >>>

Wat is Pinterest

Pinterest is een visuele zoekmachine. Als het ware een grote afbeeldingen catalogus waar je uren kunt snuffelen en ideeën kunt opdoen. Net zoals je misschien ooit een moodboard in je kamer hebt gehad, waarop je allerlei plaatjes vast pinde met een punaise of iets dergelijks, zo kun je Pinterest ook zien.

Wie is het brein achter Pinterest

Pinterest is door Ben Silberman bedacht. Hij wilde een verzamleplek voor afbeeldingen en hij kon online niet vinden waar hij behoefte aan had. Zo is heel kort door de bocht Pinterest ontstaan.

Kost Pinterest geld

Je kunt gratis een account aanmaken en naar hartenlust pinnen zonder dat je de portemonnee hoeft te trekken. Hoe cool is dat? Het enige wat je nodig hebt, is een account. Zonder account kun je niet pinnen.

Wat is een Pinterest bord

Als je een afbeelding wilt uploaden op Pinterest, plaats je deze in een bord. Meestal wordt per onderwerp of type afbeelding een bord aangemaakt.

Bijvoorbeeld een bord over bullet journaling of over katten. Als jij een foto ziet die je leuk vindt, kun jij deze weer bewaren in een door jou aangemaakt bord. Zo kun je een soort persoonlijke fotoboeken samenstellen over onderwerpen die jou interesseren. Een afbeelding of foto op Pinterest noemen we een ‘Pin’ en het plaatsen van een pin heet ‘Pinnen’.

Zo’n Pinterest bord kun je weer opdelen in secties. Stel je hebt een bord met ideeën voor het inrichten van je huis, dan kun je bijvoorbeeld een sectie maken per kamer. Als je Pinterest gebruikt voor je bedrijf, is het niet aan te raden om secties te gebruiken, omdat deze niet door Google worden gezien.

Beautifulgreymouse op Pinterest inspiratie

Pinterest barcode

Wist je dat je van een bord of account een Pinterest barcode kunt maken? Zo kun je met het scannen van een barcode snel naar het gewenst bord of account surfen. Het ziet er niet uit als een traditionele barcode met strepen of als een QR code met vlakjes, maar het is een kleurrijke ring van stippen. Het past helemaal in het visueel benaderen van onderwerpen waar Pinterest om draait.

Wil je zo’n barcode eens proberen? Dit zijn de stappen:

  • Open de Pinterest app
  • Klik op de camera (als je het camera icoon niet ziet, dan eerst op de zoekfunctie klikken)
  • Richt je camera op de stippen rondom mijn foto hieronder et voila, je komt uit bij mijn Pinterest account.

Pinterest barcode beautifulgreymouse inspiratie

Je kunt ook de onderstaande video bekijken, waarin ik in een paar seconden laat ziet hoe het gebruik van de barcode werkt.

Zelf een barcode aanmaken

Wil je zelf een barcode aanmaken voor je persoonlijke account, volg dan de volgende stappen:

  • Ga naar je profiel
  • Klik op je profielfoto
  • Klik op de grotere versie van je profielfoto
  • Selecteer “Pinterest-barcode maken”

Kind kan de was doen.

Happy pinning!

Geen bericht meer missen?
Je weet wat te doen 👇💚

nl_NLNL