Gratis Printable Mydoodlenine

Hoe Werkt Mydoodlenine

Ben jij een planner / bullet journal gebruiker, iemand die graag wil (leren) doodlen (kleine tekeningetjes maken), blijf dan lezen en zie hoe makkelijk en leuk #mydoodolenine is.

Kost het veel tijd?

Nee! Waarom ik deelneem aan deze challenge? Gewoon simpel tekenen, geen kunstwerken, iets dat je samen online doet en het past qua tijd in mijn agenda 🙂

Wat wordt er in deze post beschreven

Wie deze challenge heeft verzonnen, wat je nodig hebt en hoe het werkt leg ik je in deze post uit. Ik heb aan het einde van dit artikel voorbeelden van mijn deelname geplaatst en een beknopte opsomming over hoe de challenge werkt. Onderaan dit artikel vind je een gratis printable die ik voor je heb gemaakt, in de meest gangbare maten een mydoodlenine lay-out. Hoewel je natuurlijk je eigen draai aan de lay-out kunt geven.

Van wie is #mydoodlenine

Mydoodlenine is geïnitieerd door Gemma Marie van Doodle Day Darlings. Zij heeft meerdere doodle challenges via haar instagram account, maar het mooie van deze is, dat je niet alles zelf hoeft te verzinnen, dus er is inspiratie genoeg beschikbaar en je bent met 9 tekeningen maken over een tijdsbestek van een hele maand klaar. Zo blijft het tenminste leuk 🙂 Ik vind een challenge al snel te lang duren of te veel moeite kosten, waardoor ik mijn interesse verlies .. ben ik de enige? 

Wat heb je nodig voor mydoodlenine

Wat je nodig hebt voor deze challenge, daar kan ik heel kort over zijn. Een vel papier en een potlood. Als je strakke lijnen wilt tekenen heb je ook nog iets van een liniaal nodig. Heb je geen zin om zelf de lay-out te tekenen, download dan de freebies onderaan deze post. Het vel papier mag gewoon een los velletje zijn, maar het kan ook een pagina in je notebook zijn of een spread in je bullet journal. Wil je kleur toevoegen aan je doodles, dan zijn wat kleurpotloden of stiften nodig. Je kunt het zo gek maken als ze zelf wilt, maar daartegenover ook zo makkelijk of minimalistisch als je wilt. Er zijn deelnemers die met aquarel aan de slag gaan of met Washi-tape en er zijn accounts waarop alleen doodles met een zwarte pen te zien zijn. En natuurlijk alles daar tussenin 🙂

Hoe werkt #mydoodlenine

Klik hier voor een korte opsomming of lees verder, ik neem je aan de hand mee. Het is echt niet moeilijk.

Deze doodle challenge duurt telkens een maand en je hoeft maar 9 doodles per maand te maken, waarvan je er maar 1 zelf hoeft te verzinnen! Je bullet journal, planner of notitieboekje leent zich hier natuurlijk heel goed voor en je kunt deze uitdaging meteen opnemen in je monthly tracker, als je deze hebt opgenomen in je planner.

Je hoeft maar één doodle zelf te verzinnen zoals ik al schreef, de overige tekeningetjes op jouw challenge pagina teken je na! Handig toch? Er is geen dag of tijd gegeven voor het tekenen en online plaatsen van de nagetekende doodles, als het maar aan het einde van de maand af is. Soms teken ik er wekelijks 2. Als ik in een inspiratie bubbel zit en ik heb de tijd, doodle ik zo 4 of 5 tekeningetjes. Het is ook voorgekomen dat ik op de een na laatste dag van de maand nog 6 doodles moest tekenen. Het is maar net hoe het loopt. Het is een flexibele challenge zonder drempel.

De stappen van mydoodlenine:

Klik hier voor de opsomming zonder verdere uitleg.

 • Teken 9 vierkanten op je vel papier

  Deze mogen allemaal even groot zijn, netjes naast elkaar of je tekent gewoon los uit de pols 9 vakken in verschillende groottes, als je maar een middenvak hebt. Wat jij leuk vindt. De meest gebruikte lay-out is 9 gelijke vakken.

Hoe werkt de mydoodlenine challenge uitleg en inspiratie

Gebruik je een 5 mm grid, wat de meeste dot grid bullet journals zijn, dan kun je bijvoorbeeld vakken maken van 8 bij 8 vakjes. Ik was het telkens vakjes tellen in mijn bullet journal beu. Daarvoor heb ik een liniaal ontworpen die perfect werkt in een 5mm grid notitieboek en vooral met de Leuchtturm 1917. Wist je trouwens dat Leuchtturm, vuurtoren betekent?

Liniaal voor bullet journal zodat je geen vakjes meer hoeft te tellen

 • Het vierkant in het midden is jouw vak

  Het is de bedoeling dat daar dat ene zelf verzonnen tekeningetje in komt te staan. Zet je Instagram handle (Instagram naam) eronder of erboven, zodat in de foto zichtbaar is van wie de tekening is. Mijn Instagram handle is @beautifulgreymouse

Weet je niet wat je moet tekenen? Zoek eens op Instagram naar de hashtag (#) mydoodlenine of download gratis 28 mydoodlenine ideeën om te tekenen. Er zit vast wel iets tussen wat jouw creatieve brein een zetje geeft. Het kan zo simpel zijn als alleen een zon die op een kinderlijke manier is getekend. Prima!

 • Maak een foto van de door jou gemaakte doodle en plaats deze in jouw Instagram feed met de hashtag #mydoodlenine

  Zet in de caption (de tekst bij je foto) om welke maand dat het gaat. Dat is makkelijk voor degene die in dezelfde maand op zoek gaat naar doodles om aan zijn/haar spread toe te voegen.

 • De overige 8 vakken ga je dus vullen met behulp van andere deelnemers

Zoek naar een spread met een doodle in het midden van de betreffende maand die jij leuk vindt of die je aanspreekt. Vergeet niet ‘recent’ aan te klikken bij de zoekopdracht #mydoodlenine. Zie foto hieronder.

Instagram Mydoodlenine Recent Knop

Vind je een leuke tekening waar je wat mee kan, dan teken je deze na in 1 van de 8 vakken op jouw challenge blad. Je kunt de doodle exact natekenen of er een draai aangeven. Alles mag, als het maar te herleiden is naar de originele tekening.

 • Zet de handle (Instagram naam) van degene die de doodle heeft gemaakt bij het vakje waarin jij de doodle hebt nagetekend

  Je kunt tussentijds een foto plaatsen van jouw voortgang van de challenge of je plaatst je challenge spread als deze helemaal af is. Wat belangrijk is, is dat je in de caption de accountnamen noteert die jou hebben geïnspireerd deze maand. Bij het plaatsen van de afbeelding, kun je de mensen ook nog taggen. Door op het betreffende vakje te klikken in de foto, kun je de ‘ontwerper’ taggen bij zijn/haar doodle die jij hebt nagemaakt.

Instagram Mydoodlenine Tags Hoe Werkt Mydoodlenine

 • Ideeën om te tekenen:

hond, dier, bloemetje, eenhoorn, oog, monstertje, mok, eten, zonnetje, paddenstoel, regenboog, hartje, vlieger, wc-rol, knikkers. Er staan ‘vreemde’ dingen tussen zoals een wc-rol, maar in deze tijd met de pandemie is het juist heel toepasselijk.

Het is maar om je brein een vonkje te geven om iets simpels te tekenen. Meer ideeën vind je terug in deze lijst met 28 mydoodlenine ideeën om te tekenen.

 

Ik hoop dat deze uitleg over mydoodlenine nuttig was voor je en dat je lekker gaat doodlen

Mydoodlenine is tekenen voor beginners, voor gevorderden, tekenen zonder talent, tekenen in stappen. Het is voor iedereen ♥

Simpele doodles, genoeg tijd om wat kleine schattige tekeningetjes te maken en je kan aan het einde van de challenge een grote voldaan vink zetten in je tracker. Dus een voldaan gevoel als kers op de taart 🙂

Doe lekker mee!

** Vergeet de gratis downloads niet 🙂

Puntsgewijs Mydoodlenine

Mydoodlenine Challenge Hoe Het Werkt Start

 1. Teken 9 vierkanten.
 2. Teken in het middelste vak jouw eigen doodle.
 3. Plaats jouw challenge pagina op Instagram en gebruik #mydoodlenine.
 4. Ga op zoek naar inspiratie! Vind jouw mede deelnemers door te zoeken op #mydoodlenine.
 5. Schrijf de accounts die jou inspireerde onderin het betreffende vak en tag ze wanneer je de afbeelding online zet. Dat is het!

Liever deze stappen op papier? Klik hier voor een gratis download.

Mydoodlenine Praktijk Voorbeelden

Mijn doodle van februari was een kleine molen met hartjes er omheen, het is tenslotte de maand van de liefde. De doodles van de accounts die mij inspireerde, heb ik aangepast naar mijn thema van die maand. Hieronder zie je mijn eindresultaat van februari.

Mydoodlenine Challenge Eindresultaat Kleine Molen

Andere deelnemers hebben mijn kleine molen gebruikt voor hun mydoodlenine spread. Vijf van deze accounts heb ik in de collage hieronder samengevoegd.

Mydoodlenine Challenge Hoe Anderen Mijn Molen Tekenden

De opzet van mydoodlenine maart staat hieronder. Op het moment dat ik dit blog schrijf, staat april voor de deur. Bij mijn maandelijkse bulletjournal opzet wordt zeker weer een mydoodlenine opgenomen! Doe je ook mee?

How The Mydoodlenine Challenge Works And Inspiration For It
Het Proces Van De Mydoodlenine Challenge
Mydoodlenine Maart 2020 Voorbeeld

Gratis downloads

** De afdrukken niet schalen tijdens het printen, zo houdt het bestand zijn originele afmeting. Anders past de afdruk zich aan het paginaformaat van de printer aan. **

Geen bericht meer missen?
Je weet wat te doen 👇💚

Dank je wel voor je steun

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL