Nederlands Bullet Journal Planner Blog Wie Is Beautifulgreymouse

Ik Wil Een Planner Of Journal Gebruiken Maar Heb Er De Tijd Niet Voor

Gepost 20 maart 2018 door Esther

Op deze manier kost het opzetten van een weekly spread voor je journal minder dan 2 minuten

Soms heb ik echt geen zin om een hele poespas te maken van mijn weekly spread. Ik wil snel noteren wat belangrijk is en het daarbij laten. Als ik op Instagram of iets dergelijks soms zie dat er eerst een uitgebreide monthly wordt gemaakt om vervolgens dezelfde informatie over te schrijven in de weekly en dan nog eens in een daily te plaatsen, kan ik alleen maar denken “dat is niet erg productief”. Ik kan enorm genieten van het creatieve proces en er een hele happening van maken, maar soms heb ik daar geen zin in.

Journal weekly minimalistic spread with a little colour easy to make
Journal weekly minimalistic spread makkelijk en binnen 2 minuten te maken

Dus, wanneer mijn hoofd er niet naar staat, maak ik een weekly, neem de informatie over uit mijn jaaroverzicht en alleen wanneer het nodig is maak er per dag een to-do lijst. Ik weet bijvoorbeeld dat ik elke dag moet stofzuigen met 4 katten in huis. Dat plaats ik niet op mijn to-do lijst. Alleen afspraken of belangrijke taken die ik anders zou vergeten, noteer ik.

Dat is een makkelijke manier om mijn planner toch te gebruiken, zonder lettering en tekenen. Het bespaart me veel tijd en krijg toch de zaken gedaan die ik klaar wil hebben. Ok, er is geen lettering schrift te zien in deze spread, maar als ik er zin in heb en er de tijd voor heb, ga ik los met mijn creativiteit en versier ik mijn journal zeker wel. Het is alleen niet altijd nodig.

Ik maak het mezelf nog makkelijker door een sjabloon te gebruiken voor deze weekly spread. Op deze manier hoef ik nergens naar te kijken, geen vakjes te tellen of een liniaal op de juiste afmeting te plaatsen. Binnen 2 minuten is deze weekly spread gemaakt en klaar voor gebruik.

Heb vooral veel plezier in het gebruik van je planner! Dat is het belangrijkste. Als een planner je stress bezorgt, dan gebruik je niet de journaling methode die bij je past (op dit moment). Ik heb hierover eerder een berichtje geschreven. Dat lees je hier.

Ik heb een korte video gemaakt over hoe ik mijn favoriete eenvoudige weekly spread maak.

Mailinglijst

Schrijf je in voor de mailinglijst. Dat zou tof zijn!

nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL