Finishmydoodle Join The Challenge

Makkelijke Maandelijkse Doodle Challenge

Naast dat ik mijn bullet journal gebruik als agenda, gebruik ik ‘m voor zoveel meer

Het is mijn planner, productiviteit ondersteuner en creatieve uitlaatklep. Vanaf het begin (sinds 2017) neem ik deel aan diverse teken challenges. Ze moeten niet te moeilijk zijn, want dan haak ik af. Toen kwam augustus 2020 en werd ik via Instagram benaderd door Carri uit Texas USA, met de vraag of ik geïnteresseerd was in het ontwikkelen van een doodle challenge met haar. En zo is onze eigen maandelijkse doodle challenge ontstaan. (klik hier om meteen te lezen hoe het werkt).

Ondanks dat mijn planner vooral efficiënt én effectief moet zijn, is er ook ruimte voor creativiteit. Dat is nu eenmaal iets waar ik graag mijn vrije tijd aan besteed. Tekenen, knutselen, kaarten maken etc. Het is geen moeten, maar ontspanning. Dit betekent dus ook dat wanneer mijn hoofd er niet naar staat, ik het ook niet doe!

Challenges zijn leuke creatieve manieren om een bepaalde gewoonte onder de knie te krijgen

Zo is ontspanning heel belangrijk voor mij en ben ik niet iemand die rustig op de bank gaat zitten om een film te kijken of iets dergelijks.

Ik vind pas ontspanning als ik creatief bezig ben. Om het ontspanmoment in te bouwen als dagelijkse gewoonte, kies ik ervoor deel te nemen aan een challenge. Zo kan ik mijn creatieve brein uitdagen en ben ik toch lekker in mijn bubbel een crea bea aan het zijn.

Een belangrijke voorwaarde voor mij bij het deelnemen aan een challenge, is dat het te doen moet zijn. Er mag wat uitdaging aanwezig zijn, maar niet te veel. Want als het te veel werk wordt, draagt het niet meer bij aan mijn ontspanning, maar ben ik op ontwikkelings vlak bezig. Dat is ook goed, heel goed zelfs, maar behoort niet tot mijn ontspanmoment. Vandaar dat ik een niet te moeilijke challenge uitzoek die lekker makkelijk weg te tekenen zijn.

Twee van mijn favoriete doodle challenges zijn #mydoodlenine en #differentdoodles. Mydoodlenine is hosted bij Gemma van @doodledaydarlings. Hoe deze challenge werkt, kun je in dit artikel lezen. En Differentdoodles is hosted bij Mark van @menwhobullet en Nicole van  @plansthatblossom. Meer hierover vind je op mijn Instagram pagina.

In augustus werd ik benaderd door Carri 

We volgden elkaars doodles via de Mydoodlenine, zo ‘kenden’ we elkaar. Via direct messaging hadden we af en toe contact over doodles, spreads, het weer en zelfs onze katten 😻

Tot Carri begin augustus vroeg of ik samen met haar een doodle challenge wilde opzetten. Ik zat meteen op het puntje van mijn stoel, want dat vind ik super tof! Carri stelt zich hier even aan je voor en over mij (Esther – Beautifulgreymouse) kun je hier meer lezen.

Brainstormsessies hebben geleid tot ons ‘doodle kindje’

We noemen het #finishmydoodle

Het is een makkelijke, korte doodle challenge die elke maand opnieuw start. Het onderwerp kies je zelf, dus je zit niet aan een prompt vast. Wij hebben de lay-out en de spelregels verzonnen en kijken zo ontzettend uit naar de ontwikkeling van deze challenge!

Hoe werkt #finishmydoodle

  1. Teken 5 vakken met één in het midden.
  2. Teken jouw bijdrage, jouw idee in het middelste vak.
  3. Zet jouw doodle online met je handle (naam) en hashtag #finishmydoodle.
  4. Vind een deelnemer en maak de doodle van die persoon af in één van de vier vakken op jouw pagina.

❗ Vergeet niet om de maker van de gebruikte doodle en ons te taggen ☺️
@carri_scribbles en ik @beautifulgreymouse

Voorbeelden van #finishmydoodle

Om het te verduidelijken heb ik een voorbeeld bijgevoegd.

Carri heeft een klein visje in het midden getekend en ik heb daarvan een beekje gemaakt met een visser en een vis in het water. Zo heb ik haar doodle afgemaakt, ofwel #finishmydoodle.

Hoe werkt de finishmydoodle challenge

Andersom heb ik een oude radio op een tafeltje getekend en zij heeft er een huiskamer van gemaakt, waarin het tafeltje met radio staat.

Finishmydoodle voorbeeld van deze doodle challenge

Je bouwt dus als het ware de doodle van een ander uit.

Je kunt je resultaten meteen posten als je er één af hebt of je wacht tot je alle vier de vakken hebt gevuld. In de overige vakken komt dus telkens een nieuwe tekening van een andere deelnemer. En dit doen we gezellig samen elke maand! 💖 Super leuk toch?!

Carri en ik vinden het supertof als meedoet, want zonder jou en andere deelnemers is er geen challenge. Het ‘kindje’ zal moeten groeien en dat kunnen we niet zonder jou! Tag ons en gebruik de hashtag #finishmydoodle en laten we met zijn allen lekker creatief bezig zijn.

Doe je mee met de Instagram challenge #finishmydoodle
Ik Ben Carri, één van de #finishmydoodle hosts. Ik zou het super tof vinden als je meedoet!

Carri van @carri_scribbles

Hi I’m Carri ! I’m am 38 years old , married and have two little boys! I stay home with my boys and homeschool them ! We live on a small farm and have three horses! I teach horse riding lesson to kids and also teach a music class to kids once a week! I have always loved doing some type of art and do it as a way to relax and to push myself to try new things!

Als je vragen hebt, stel ze gerust. We helpen je graag!

Voor de zekerheid nogmaals de opzet van de challenge:

Spelregels Finishmydoodle Challenge

Geen bericht meer missen?
Je weet wat te doen 👇💚

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL