Nederlands Bullet Journal Planner Blog Wie Is Beautifulgreymouse
Minsgame 2019 minimalistic living Bullet Journal spread trashbin minimalistic living

Minsgame 2019 Is On!

Gepost 3 januari 2019 door Esther

Minsgame 2019 minimalistic living Bullet Journal spread trashbin minimalistic living

Ik had nog nooit van de Minsgame gehoord, jij wel?

Voor mij is de Minsgame 2019 vet aan! Al een tijdje gebruik ik een habit tracker in mijn Bullet Journal om mijn huis te ‘ontspullen’. Ik heb het boek over de Kon Mari methode aangeschaft en gelezen, maar die manier greep me bij de keel. Ik heb geen zin om mijn hele kast leeg te halen en op de grond te leggen om vervolgens alles uit te zoeken. Dat is te veel ineens voor mij. Ik heb daar de tijd niet voor en geen zin in. Misschien moet ik dat omdraaien, ik heb er geen zin in en geen tijd voor.

Dus, ik deed wat ik kon. Systematisch ruimde ik lades, kasten, dozen etc. op. Elke maand stond deze taak vast genoteerd in mijn habit tracker. “Elke dag twee dingen weggooien”. Deze 2 dingen is voor mij het minimum. Vaak werden het er makkelijk meer, maar minimaal 2 is wat ik van mezelf moet. Vervolgens kies ik de kast of la waarmee ik aan de slag ga. Ik weet dat dit een langzame aanpak is, maar het werkt voor mij. Het resulteert in minder troep zonder dat het me te veel wordt. Kleine stapjes, is nog steeds een voorwaartse beweging.

Hoewel deze manier voor mij werkt, trokken de mannen van The Minimalists website mijn aandacht. Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus hebben de Minsgame in het leven geroepen. Hiermee kun je voortvarend je opruim reis starten of je huidige ontspullen uitdaging een boost geven. Dat laatste geldt voor mij. Met deze ‘challenge’ wordt het opruimen minder erg of zelfs leuker. In plaats van dat ik elke dag minimaal 2 dingen weggooi, verwijder ik het aantal spullen uit mijn huis gerelateerd aan de datum van die dag. Laat het me uitleggen.

Als eerste een kleine note: als ik schrijf ‘weggooien’, kun je ook lezen ‘doneren aan een goed doel’ of naar de kringloop brengen. Dat gezegd, verder met de uitleg van de Minsgame. De bedoeling van het spel is dat je op de eerste van januari, 1 ding weggooit. Op de tweede van januari, 2 dingen. Op de derde van januari, 3 dingen enzovoort. Dus, wanneer je bijvoorbeeld in de week van 21 januari bent beland, heb je behoorlijk wat spullen te verzamelen elke dag.

Ik heb voor de ‘challenge’ een Bullet Journal spread opgesteld, zodat ik elke dag van deze uitdaging kan aftekenen. Het maakt trouwens niet uit als je niet op de eerste bent gestart. Je stapt gewoon in op de datum van die dag.

Zou je mij jouw voortgang willen laten zien of vertellen? Dat zou ik super vinden! Oh ja, als je meedoet met deze ‘challenge’ en het op social media plaatst, vergeet dan niet #minsgame te gebruiken.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL