Planner Stress?

Posted: 13 maart 2018 by Esther

We beginnen met plannen om stress te verminderen of om grip te krijgen op het drukke bestaan, niet om juist meer stress toe te voegen! Wanneer we op internet surfen voor planner of journaling ideeën, worden we overspoeld met een enorme hoeveelheid van spreads ontwerpen. Hoe makkelijk is het dan om jezelf te verliezen in de wereld van planners / journaling. Kleine stapjes en je komt er wel ….

Palnner stress, anxiety tot start journaling, perfectionist, just start.
Niet perfect is ook goed!

Een vriendin van me heeft haar eerste Bullet Journal (ontwikkelaar Ryder Carroll) vorig jaar november gekocht. Tot op de dag van vandaag -we zijn nu 4 maanden verder- heeft ze haar planner nog niet gebruikt. Onzekerheid en angst om te starten in haar boekje. Hoewel haar voorraad van de meest mooie pennen en washitapes gestaag groeit.

Herken je dit? Je bent echt de enige niet! Als we surfen op het net in de wereld van planners er journaling, komen we de mooiste creaties tegen. Gedachten als ‘zo mooi kan ik niet schrijven of tekenen’ poppen spontaan op, ik kan me dat nog heel goed herinneren toen ik startte een paar jaar geleden. Nou … goed voor jou dat je dat denkt! Je ben namelijk niet hen, je bent jij!

Het moet jouw manier zijn om controle over die drukke dagen te krijgen. Je hebt niet meer nodig dan een pen en papier. Natuurlijk kun je rondsnuffelen op het web voor ideeën, maar je wilt je zaken wel voor elkaar krijgen door JOUW planner te gebruiken. Als je een tijdje bezig bent, zul je hier en daar veranderingen aanbrengen. Dingen die niet werken, laat je eruit. Zo komt je vanzelf, over tijd, bij een systeem uit dat voor jou werkt. Of je het nou heel minimalistisch houdt of alle kleuren van de regenboog gebruikt, blijf gewoon je planner, bullet journal, notebook of wat je ook gebruikt, gebruiken om je drukke dagen en volle agenda georganiseerd te houden en geniet van de dingen die je wél gedaan krijgt.

Als je voorbeelden van minimalistische planners wilt zien, ga dan eens naar dit Pinterest bord. Een pen en papier is alles wat nodig is.

Heb vooral plezier en begin gewoon, het hoeft niet perfect te zijn! Ja, dat lees je goed … het hoeft niet perfect te zijn. Een bladzijde verprutst .. hé, dat is makkelijk, je kunt ‘m gewoon omslaan en opnieuw beginnen 😉 Zo kom je vanzelf bij je eigen stijl uit. Hoe cool is dat?!

Mailinglijst

Meld je aan voor de mailinglijst. Dat zou tof zijn!

Want to share? That would be great :-)