Tombow Dual Brush Pen Kleurcode Onleesbaar En Hoe Je Dit In De Toekomst Voorkomt

Tombows Kleurcode Onleesbaar

Ben jij ook zo’n fan van Tombows Dual Brushpen? Ik gebruik ze veel en pas er verschillende technieken mee toe, waaronder watercoloring. Omdat ik ze zoveel gebruik, slijt de kleurcode van de pen af en wordt onleesbaar. Ondanks dat ik een kleurenkaart heb van de Tombow Dual Brush Pens, vind ik het toch vervelend dat ik op de pen zelf de code niet meer kan lezen. Heb jij dat ook? Dan heb ik hieronder misschien wel de tip voor jou.

In mijn bullet journal gebruik ik dagelijks de Dual Brushpennen van Tombow

Ik accentueer er tekst mee, kleur mijn trackers ermee in en doodle er veel mee. Ik gebruik ze zelfs met de waterverf techniek. De pigmenten zijn erg mooi en sterk, dus met een klein beetje kleur en water kom je heel ver.

Watercoloring With The Tombow Dual Brushpen

 

*** Even tussendoor: hou je van doodlechallenges? ***

Carri en ik hebben een super leuke, originele en makkelijk challenge voor je ontworpen, #finishmydoodle. Je leest er hier meer over.

De Tombow kleurcode is op veel van mijn stiften niet meer leesbaar

Nu is dit voor het gebruik niet heel erg, maar er zijn situaties waarbij ik het vervelend vind. Zoals bij het noteren van een kleurenschema dat ik heb gebruikt of wanneer iemand aan mij vraagt: “met welke kleur heb je dat getekend?”. Natuurlijk kan ik dan mijn Tombow kleurenkaart erbij pakken, maar dan moet ik eerst een test streepje zetten en dat bij het kleurenwiel houden om zo de code te achterhalen. Daarbij komt dat sommige kleuren heel dicht bij elkaar liggen.

Een Onleesbare Kleurcode Op Je Tombow Pen Is Vervelend

Wat heb ik gedaan om de kleurcodes online te vinden?

Ik heb de barcode gebruikt. Is de barcode ook niet meer leesbaar op je pen, dan wordt het lastig. Heb jij een tip om dan alsnog de kleurcode te achterhalen dan hoor ik dat heel graag. Laat je het weten in de reacties hieronder?

Terug naar de barcode

De meest gebruikte barcode die we in Nederland zien, is de EAN (European Article Numbering) en bestaat uit 13 cijfers. Dit is een uitbreiding op de oorspronkelijke UPC code (Universal Product Code) en bestaat sinds 1974. Het eerste product dat met een barcode werd gescand was een pakje kauwgom in Ohio, Amerika. Albert Heijn heeft de barcode in 1977 van Amerika naar Nederland gehaald.

De barcode van een Tombow Dual Brushpen bestaat ook uit 13 cijfers en beginnen met 4901991. Dus mis je een cijfer uit het eerste deel, dan weet je dat je deze combinatie kunt overnemen. De laatste 6 cijfers zijn uniek voor elke pen.

Je kunt de barcode een beetje ontcijferen als je het volgende weet

De eerste twee cijfers geven het land van herkomst aan. In het geval van de Tombow Dual Brushpen is dit nummer 49, Japan. Nederland wordt aangeduid met 87. Het is niet het land waar het artikel is gemaakt, maar waar het door de fabrikant is geregistreerd. De volgende 5 cijfers is de code van de producent en het artikel zelf krijgt de laatste 5 cijfers van de barcode. Het allerlaatste nummer is een controlecijfer. Elke bedrijf heeft zijn eigen unieke code, dit noemen ze een aansluitnummer. Het artikelnummer geeft de fabrikant zelf aan zijn product. Tot zover een klein lesje logistiek.

Hoe kun je nu de kleurcode vinden met deze barcode

Je kunt in Google of in elke andere zoekmachine de barcode intypen. Alleen het nummer is voldoende, gewoon aan elkaar. Wanneer je de zoekopdracht hebt gegeven, krijg je in de resultaten de Tombow pen te zien. Klik op ‘afbeeldingen’ en bekijk of de kleur inderdaad overeenkomt.

In de beschrijving van de pen op de betreffende website die je hebt aangeklikt, staat bijna altijd de kleurcode vermeld. Is dit niet het geval – ik ben het nog niet tegengekomen, maar je weet maar nooit – dan ga je terug naar je zoekresultaten en klik je een andere website aan die de foto van de brushpen laat zien. Et voila, je hebt je kleurcode gevonden.

 

Hoe Kun Je Met De Barcode De Kleurcode Van Je Tombow Burshpen Achterhalen

 

Hoe zorg ik ervoor dat ik de kleurcode niet kwijtraak

Vanaf het moment dat ik deze methode toepas om de kleur online op te zoeken, schrijf ik met een permanentmarker de code op de dop. Dat leek me handig, maar dat was het niet, is gebleken. Ook een permanent marker slijt van de dop af en dus is weer de code weg. De oplossing is een labelmaker, een etiket of gewoon ouderwets pen, papier en plakband. Hoewel ik een labelmaker heb, paste ik toch het betere knip en plakwerk toe 😉

Zelfs Met Een Permanent Marker Slijt Te Code Van Je Stift Af. Oplossing; Plakband En Papier

Ik heb de codes op een papiertje geschreven, uitgeknipt en met een stukje plakband vast geplakt op de achterkant van de stift. Voor mij is de achterkant van een Tombow Brush Pen de kant met de kleine dop. Handig als we hetzelfde deel voor ogen hebben. Daar pak ik de stift het minste vast en is voor mij dus de kans het grootst dat mijn plakbandje met code het beste blijft zitten. Kies voor jou een plek op de stift die het minst door je handen gaat.

Je Kleurcode Op Je Stift Bewaren Doe Je Zo

Samengevat

Ik heb dus de barcode en een zoekmachine gebruikt om de kleurcode van de Tombow Brush Pen te achterhalen. Door te knippen en te plakken heb ik mijn stiften voorzien van hun code en hoef ik niet meer door middel van mijn kleurenwiel te zoeken naar de betreffende kleur cijfers. Ik hoop dat ik met deze tip wat frustratie van vervagende kleurcodes heb weggenomen. Laat gerust jouw methode van kleurcodering achter in de reacties. Graag zelfs!

Veel kleur plezier!Esther Verdonk blogt in het Nederlands en Engels over planner zaken

Wil je graag beginnen met een bullet journal, maar je weet niet waar je moet beginnen? Ik heb er een aantal artikelen over geschreven, waaronder deze: “Bullet Journal Voor Beginners”

Geen bericht meer missen?
Je weet wat te doen 👇💚

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL